Fotografering

I denna fotografering så är ofta barnet det viktigaste, även om  mamma/pappa också är trevligt att ha med på bild. Detta är fotograferingen där vad som helst kan hända! Gosedjur, speglar, pallar, kläder, såpbubblor, leksaker… Ja, här är allt möjlig.
Klicka gärna på länken ”Inför fotografering” här under!

Förutom att vi tar en gruppbild på er så kommer vi så klart också passa på att ta porträtt, syskonbilder, kusinbilder, bilder med mor/farföräldrar och allt annat ni kan komma på. 

En av de roligaste fotograferingarna som finns. Vi börjar med en ”vanlig” fotografering för att efter en stund övergå till en mer ”kladdig” fotografering. 

I förväg bestämmer vi vilken typ av bild du önskar. Vi hinner med både klädbyte och ljusbyte om vi är i studion. Annars ses vi ute någonstans…

Läs gärna om ”gratisfoto-porträtt” via länken här under.

GULD

Fotografering –  kan bli mer än 60min
Digitala bilder – JA, självklart! 
Framkallade  produkter – Ja, värde 750kr
Bildbackup – Ja

Pris 2500kr

SILVER

Fotografering –  upp till 60min
Digitala bilder – JA, självklart! 
Framkallade  produkter – NEJ
Bildbackup – Ja

Pris 2000kr

 

BRONS

Fotografering –  upp till 30min
Digitala bilder – JA, självklart! 
Framkallade  produkter – Nej
Bildbackup – Ja

Pris 1500

 

Galleri

Inför fotograferingen

Kläder

Vanligt att rekommendera är att inte ha för mycket mönster och tryck. Dels tittar man på ”trycket” och inte på det man egentligen vill fota, dig eller kanske barnen. Likaså beroende på vilken bakgrund man valt så kan det ”störa” helhetsintrycket. 
Väljer ni exempelvis en ljus bakgrund så är ofta ljusa kläder snyggt, i alla fall på överkroppen. 
Men detta är precis som så mycket annat, en smakfråga!

Porträtt
När man är själv framför kameran så kan det vara bra att ha kläder där man kan ”göra” något. Jeans och T-shirt må vara snyggt MEN en tröja med luva, en längre klänning eller annat gör att man får något att just ”göra”…
 

Skor
Barnfötter är alltid trevligast utan både skor och strumpor.
Medtag gärna skor i handen som ni vill ha på fotograferingen!
Detta då min vita bakgrund är av papper och det fungerar ”så där” med skor man gått ute med precis innan, framför allt om det är det minsta fuktigt ute.
Tack.

Bakgrund

Jag har ett stort antal av olika bakgrunder. Allt från enfärgat vitt, svart, grått, rött, blått, gult mm. Har även ett flertal tryckta bakgrunder med olika motiv på så som tegel och träväggar. Sedan finns så klart även de klassiska som är ljusare mot mitten och lite mörkare mot kanterna, klassiska porträttbakgrunder i studio.

Barn

Bästa tiden att fota barn är så klart när de är mätta och utvilade, alltså klart vanligast efter frukost!

Berätta gärna för barnet att ni ska åka iväg och ha kul en stund, det ska alltså inte läggas någon press på att fota snygga bilder eller att de måste vara glada. Det löser vi med blinkande lampor, leksaker och kul saker att sitta i eller på. 

Här gäller det att föräldern som är med är på gott humör och “busglad” om så behövs! Annars är “lugnt och fint utan stress” bäst, så tänker inte barnet på vad som faktiskt händer. Vi hinner!

Att ta med en favoritleksak/nalle kan vara bra dessutom. Eventuellt gömd tills den behövs…

Gratisfotografering

Ett fototillfälle där vi båda vinner!
Du får en massa roliga/snygga/annorlunda/”vad du nu vil ha” bilder på dig.
Jag får öva ljussättning, posering och får bilder att visa upp. 

Detta är en så kallad TFP-fotografering (Time For Print). Du ”betalar” alltså fotograferingen med din tid! Du får färdiga bilder att sprida, precis som jag. 

Har du en idé på en bild så jobbar vi mot det. Har du inte det så har jag flera saker jag vill fota. En timme försvinner väldigt snabbt så ofta fotar 2-3 timmar, och ibland ändå mer 😉

Då det blir mycket bilder så kommer du få välja ut dina favoriter och jag mina och sedan gör jag i ordning dessa till oss båda. Alla bilder kommer ha min logga någonstans i bilden, dock ej framträdande. Skulle du sedan vilja köpa alla de utvalda bilderna utan logga så går det så klart bra.
Priset kommer vi överens om i så fall. 

Självklart skriver vi ett kontrakt med vad som önskas och som ska ingå. 


UNDER 18år?
Inga problem. Kontraktet skrivs under av förmyndare/förälder som också är med under foto-tillfället.

Kontakt

Fyll i så återkommer jag.